Bestellingen worden binnen de 2 werkdagen verzonden. Dit geldt niet voor op maat gemaakte items. Zie algemene voorwaarden.
Verzendkosten (BE): onder €75 = €7 vanaf €75 = gratis.
Hoe zorg je er nu voor dat je langer kan genieten van je kaars? Eigenlijk is het heel simpel.
Door onderstaande tips toe te passen, kan jij de brandtijd van je kaars verlengen en dus langer genieten.
Laat je kaars lang genoeg branden
Wanneer je je kaars aansteekt, doe dit dat telkens lang genoeg. Dit wil zeggen dat de bovenste laag helemaal gesmolten moet zijn.
Als je dit niet doet, gaat er zich een tunneltje vormen en gaat er was verloren.
Knip de lont korter
Het lontje mag steeds maar zo’n 5 à 6 mm zijn wanneer je je kaars aansteekt. Gebruik hiervoor een lontenknipper, een schaartje,
een nagelknippertje of wat voor jou het beste werkt.
Wanneer je dit doet, zal de kaars rustiger opbranden. Een te lange lont zorgt voor een hogere vlam.
Dit is niet alleen onveilig, het zorgt er ook voor dat de hogere temperatuur je was sneller zal doen op branden.
Hou je lontje in het midden
Duw de lont even terug naar het midden nadat je de kaars hebt gedoofd. Hiervoor kan je bijvoorbeeld een tandenstoker gebruiken.
Een bijhorende tip: blaas je kaars niet uit maar doof ze met een kaarsendover, een glas, …
Hierdoor blaas je je lontje niet weg van het midden en bespaar je jezelf wat werk.
Stofvrij
De kaarsen van Artisanel worden met een dekseltje geleverd.
Zet het dekseltje na het branden, nadat je kaars is afgekoeld, terug op het potje. Stof zorgt voor een onrustige ontbranding.
Is er toch stof in gekomen? Neem het dan even weg met een doekje.
De betalingen die via onze webshop gebeuren zijn steeds via een beveiligde verbinding. Maak je dus geen zorgen!
Gratis verzending binnen België vanaf 75€
Onze collectie wordt steeds in eigen atelier te
Sint-Job-In-‘t-Goor gemaakt. Voor de producten die ik gebruik, tracht ik steeds
lokaal aan te kopen. Zo draag ik nog eens een extra steentje bij aan mijn
ecologische voetafdruk. Door deze productkeuze lokaal te houden, heb ik ook veel
betere kwaliteitscontrole.